TOKAT YEŞİLYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU MESAJI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU MESAJI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklarımız çalışmalarının ve gayretlerinin neticesini bugün alacaklar. Her çocuğumuzun elinden gelenin en iyisini yapma çabası içerisinde olduğuna inancımız tamdır. Bu süreci başarıyla yürüten başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere velilerimiz, öğrencilerimiz, okul personellerimiz ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Sevgili çocuklar,

Uzun soluklu bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Okulda pek çok bilgi ve beceri edindiniz. Göstermiş olduğunuz gayret ve çalışmaların neticesi olan karnelerinizi alırken heyecanınızı sizinle paylaşıyorum. Unutmayınız ki, aldığınız karne tüm potansiyelinizin ve özelliklerinizin bir yansıması değildir, sadece araçtır. Önemli olan yarınlara hazırlandığınız bu günlerde eksiklerinizi görmeniz, çalışmaya devam etmeniz ve kendinizi keşfetmekten asla vazgeçmemenizdir. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bu bakımdan okulda öğrendiklerinizin üstüne tatilde yeni bilgi ve beceriler ekleyerek öğrenme yolculuğunuzu çeşitlendirerek sürdürmeniz gerekiyor.

Elbette; çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatilinizi dinlenerek geçiriniz ancakdinlenmenin, hiçbir şey yapmamak demek olmadığını unutmayınız.  Sizler, ülkemizin yarınlarısınız, geleceğe sizler yön vereceksiniz. Güçlü yarınlarımız için kitap ve diğer kaynaklarla kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşıyor. Bu yüzden tatilde daha çok okuyun.

Değerli meslektaşlarım,

 Geçmiş yılların süreçlerini dikkate alarak eğitim hedeflerimizde özgün ve yeni planlamalara hep birlikte ilerliyoruz. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, bilimsel ve sanatsal çalışmaları sizlerin öncülüğünde aktarabileceğimizin farkındayız. Sizlerin bu doğrultudaki çabasını gördükçe; doğru yolda, doğru adımlar attığımıza yine ve yeniden emin oluyoruz. 

Saygıdeğer veliler,

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve en iyi şekilde yetişmeleri hepimizin ortak hedefi. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız; onlar için ne kadar çok çalışsak da azdır.

Yaz tatili, çocukların zorunlu öğretim programları yerine kendi istek ve tercihleri doğrultusunda öğrenmeyi yeniden keşfedeceği eğlenceli bir dönem olabilir.

Unutmayalım ki, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz nitelikli serbest zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi çok değerli. Onların kendi ilgileri doğrultusunda sanatsal ve bedensel becerilerini geliştirmeleri diğer akademik alanlara daha yoğun bir ilgiyle bağlanmalarını beraberinde getirmektedir. Sizlerin, bu süreçte daima yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde yüzünden gülücükler eksik olmayan çocuklarınızla, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını tamamladığımız bugünde, sevgili öğrencilerimizi, değerli meslektaşlarımı ve saygıdeğer velilerimizi kutluyor, tüm eğitim camiamıza iyi tatiller diliyorum.

 

              Nihat AYMAK

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü

Yeşilyurt / TOKAT 100. Yıl Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Kat / 3 - 0356 631 24 94

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.